Späť na zoznam
dec 17, 2020
Recepty

Vegánske „ Mac and Cheese“

Obľúbené makaróny so syrom alebo americké „mac and cheese“ vám teraz ponúkame v chutnej a zdravej vegánskej verzii. Príprava vám nezaberie viac, ako polhodinu a sú výborným nápadom na skvelý obed alebo večeru. Recept je rýchly, jednoduchý a konečný výsledok skutočne delikátny.

Ingrediencie

 

Ľubovoľné cestoviny (môžu byť bezlepkové, proteínové..)

 

300g

„Cheese“

   

Zemiaky

 

360g

Mrkva

 

140g

Olivový olej

 

1/3  šálky

Body&Future ovsené rastlinné mlieko

 

½ šálky

Lahôdkové sušené droždie

 

½ šálky

Citrónová šťava

 

1PL

Soľ

 

1ČL

Sušený cesnak

 

½ ČL

Sušená cibuľa

 

1/2ČL

 

Postup

Najprv si uvaríme cestoviny, podľa návodu na obale.

Očistíme zemiaky a mrkvu, ktorú si nakrájame na kocky a uvaríme. Zemiaky, mrkvu a všetky ostatné ingrediencie potrebné na „cheese“ rozmixujeme do hladka. Cestoviny zalejeme „cheesom“ a v prípade potreby pred podávaním môžeme všetko spolu ešte zohriať na panvici alebo vo väčšom hrnci 2-3 minúty. Môžeme servírovať.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!