Späť na zoznam
aug 11, 2021
Recepty

Vegánske čučoriedkové muffiny

Vegánske čučoriedkové muffiny- nadýchané a plné čučoriedok. Recept je ľahký na prípravu, zvládne ich pripraviť aj začiatočník. Navyše majú čučoriedky vysoký obsah karoténov, vlákniny a vitamínu C. Podporujú náš imunitný systém a pôsobia preventívne proti infekciám a prechladnutiu.

Ingrediencie

Body&Future kokosový alebo mandľový nápoj

 

1šálka

Hladká alebo špaldová múka

 

2šálky

Prášok do pečiva

 

2 ½ lyžičky

Soľ

 

¼ lyžičky 

Trstinový cukor

 

¾ šálky 

Olivový olej

 

⅓ šálky 

Vanilkový extrakt

 

1lyžička

Čerstvé čučoriedky

 

2šálky

 

Postup

Najprv si predhrejeme rúru na 350 stupňov. Pripravíme si 2 väčšie misky. V jednej zmiešame rastlinný nápoj, olivový olej, vanilku a cukor. Dôkladne niekoľko krát premiešame, aby sa nám cukor roztopil. V druhej miske si zmiešame suché prísady (múku, prášok do pečiva a soľ). Skombinujeme mokré a suché prísady a pridáme čučoriedky.

Pripravíme si formu na pečenie (ideálne formu na muffiny, aby mali dokonalý tvar a nepripiekli sa) a naplníme košíky na muffiny cestom. Pečieme približne 30 minút. Je potrebné neustále kontrolovať, prípadne po 10 minútach pečenia môžete teplotu stiahnuť na 180 stupňov- záleží to od rúry. Necháme niekoľko minút vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!