Späť na zoznam
apr 5, 2022
Recepty

Vegan Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček nemôže chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Tento rok ho ale vyskúšajte pripraviť inak - a to vo vegánskej verzii. Vyskúšajte tento rýchly a vynikajúci recept a ohúrte ním návštevu.

Ingrediencie

Body&Future mandľový nápoj             

 

400ml

Mandľová múka                                            

 

400g

Banán                                                

 

2ks

Kryštálový cukor            

 

200g

Kypriaci prášok             

 

1ks

Repkový olej                                            

 

100ml

Citrónová kôra z 1 BIO citróna         

 

1ks

Šťava z polovice citróna           

 

1ks

Štipka soli         

   

  Rastlinné maslo + polohrubá múka   

 

Na vytretie formy na pečenie

Práškový cukor        

 

Na posypanie

 

Postup

Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú potrieme maslom a múkou.

Vo väčšej miske si zmiešame suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. V druhej väčšej miske si zmiešame mokré suroviny: Body&Future mandľový nápoj, repkový olej, šťavu z citróna a citrónovú kôru.

Mokré ingrediencie prilejeme do misky so suchými a pridáme rozpučený banán. Pridávame pomaly a za stáleho miešania. Následne miešame metličkou, kým nám nevznikne hustá hmota bez hrudiek. Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte múku.

Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Cesto kontrolujeme špajdľou.

Keď je baranček upečený, necháme ho vychladnúť a vyklopíme z formy. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Prajeme dobrú chuť.