Veľkonočný baranček nemôže chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Tento rok ho ale vyskúšajte pripraviť inak - a to vo vegánskej verzii. Vyskúšajte tento rýchly a vynikajúci recept a ohúrte ním návštevu.
Ingrediencie
Body&Future mandľový nápoj |
400ml |
|
Mandľová múka |
400g |
|
Banán |
2ks |
|
Kryštálový cukor |
200g |
|
Kypriaci prášok |
1ks |
|
Repkový olej |
100ml |
|
Citrónová kôra z 1 BIO citróna |
1ks |
|
Šťava z polovice citróna |
1ks |
|
Štipka soli |
||
Rastlinné maslo + polohrubá múka |
Na vytretie formy na pečenie |
|
Práškový cukor |
Na posypanie |
Postup
Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú potrieme maslom a múkou.
Vo väčšej miske si zmiešame suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. V druhej väčšej miske si zmiešame mokré suroviny: Body&Future mandľový nápoj, repkový olej, šťavu z citróna a citrónovú kôru.
Mokré ingrediencie prilejeme do misky so suchými a pridáme rozpučený banán. Pridávame pomaly a za stáleho miešania. Následne miešame metličkou, kým nám nevznikne hustá hmota bez hrudiek. Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte múku.
Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Cesto kontrolujeme špajdľou.
Keď je baranček upečený, necháme ho vychladnúť a vyklopíme z formy. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Prajeme dobrú chuť.