Chystáte sa na víkendový výlet, turistiku či prechádzku do prírody? Potom je vegan tortilla s tofu pre vás ideálnym spoločníkom. Stačí pár ingrediencií a výborné, zdravé a rýchle jedlo je na svete.
Ingrediencie
Body&Future kokosový jogurt |
180g |
|
Lunter Tofu - marinované |
1balenie |
|
Tortilla placky |
4ks |
|
Paradajková pasata |
160g |
|
Kukurica |
160g |
|
Červená fazuľa |
230g |
|
Cibuľa |
1ks |
|
Cesnak |
1ks |
|
Soľ |
1/2čl |
|
Čierne korenie |
1/2čl |
|
Údená paprika |
1/2čl |
|
Oregano |
podľa chuti |
|
Tymián |
podľa chuti |
|
Olivový olej |
30ml |
Postup
Cibuľku a cesnak nakrájame najemno. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, cesnak a tofu. Potom pridáme paradajkovú pasatu, fazuľu, kukuricu a dochutíme soľou, korením a údenou paprikou.Varíme na miernej teplote približne 15 minút. Jogurt zmiešame s najemno nasekanými bylinkami a dochutíme soľou.
Na spodok tortila placky dáme lyžicu jogurtu, tofu zmes a zabalíme. Tortila placky dáme do vymastenej zapekacej misy a zapekáme pri 180 °C približne 45 minút. Podávame so zvyšným jogurtovým dresingom.
Prajeme dobrú chuť.