Späť na zoznam
jan 17, 2022
Recepty

Vegan tortilla s tofu

Chystáte sa na víkendový výlet, turistiku či prechádzku do prírody? Potom je vegan tortilla s tofu pre vás ideálnym spoločníkom. Stačí pár ingrediencií a výborné, zdravé a rýchle jedlo je na svete.

Ingrediencie

Body&Future kokosový jogurt

 

180g

Lunter Tofu - marinované

 

1balenie

Tortilla placky

 

4ks

Paradajková pasata

 

160g

Kukurica

 

160g

Červená fazuľa

 

230g

Cibuľa

 

1ks

Cesnak

 

1ks

Soľ

 

1/2čl

Čierne korenie

 

1/2čl

Údená paprika

 

1/2čl

Oregano

 

podľa chuti

Tymián

 

podľa chuti

Olivový olej

 

30ml

Postup

Cibuľku a cesnak nakrájame najemno. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, cesnak a tofu. Potom pridáme paradajkovú pasatu, fazuľu, kukuricu a dochutíme soľou, korením a údenou paprikou.Varíme na miernej teplote približne 15 minút. Jogurt zmiešame s najemno nasekanými bylinkami a dochutíme soľou.

Na spodok tortila placky dáme lyžicu jogurtu, tofu zmes a zabalíme. Tortila placky dáme do vymastenej zapekacej misy a zapekáme pri 180 °C približne 45 minút. Podávame so zvyšným jogurtovým dresingom.

Prajeme dobrú chuť.