Späť na zoznam
nov 2, 2021
Recepty

Vegan šošovicová polievka

Vyskúšajte klasickú šošovicovú polievku vo vegánskej verzii s rastlinnou smotanou. Jej chuť je na nerozoznanie.

Ingrediencie:

Šošovica

 

400g

Zemiaky

 

6ks

Body&Future mandľová smotana

 

1ks

Cibuľa

 

1ks

Mletá rasca

 

1ks

Soľ

 

Podľa chuti

Čierne korenie

 

Podľa chuti

Ocot

 

Podľa chuti

Mrkva

 

2ks

Petržlen

 

2ks

Bobkový list

 

Podľa chuti

Strúčik cesnaku

 

1ks

Olivový olej

 

Podľa potreby

Špaldová alebo hladká múka

 

2/3 lyžice

 

Postup:

Najprv si do vody namočíme šošovicu, a necháme zmäknúť- aspoň 2 hodiny. Vodu zlejeme a pridáme čistú. Mrkvu, petržlen a zemiaky si nakrájame na malé kúsky a dáme spolu so šošovicou variť. Pridáme bobkový list, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Privedieme do varu.

Varíme na stredne silnom ohni, približne 25 minút a pridáme soľ a rascu podľa chuti.

 Z mandľovej smotany si spravíme zápražku. Na olivovom oleji si opražíme cesnak, pridáme múku a mandľovú smotanu. Dôležité je zápražku dobre rozmiešať metličkou na šľahanie, aby sa nám nespravili hrudky. Prípadne môžeme pridať trochu vody. Zápražku zmiešame s polievkou a necháme prevrieť.

 Dochutíme octom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

TIP: Veľmi jednoducho a rýchlo si viete všetky ingrediencie na výbornú vegánsku šošovicovú polievku objednať na e-shope Lunys - https://lunys.sk/.