Vyskúšajte klasickú šošovicovú polievku vo vegánskej verzii s rastlinnou smotanou. Jej chuť je na nerozoznanie.
Ingrediencie:
Šošovica |
400g |
|
Zemiaky |
6ks |
|
Body&Future mandľová smotana |
1ks |
|
Cibuľa |
1ks |
|
Mletá rasca |
1ks |
|
Soľ |
Podľa chuti |
|
Čierne korenie |
Podľa chuti |
|
Ocot |
Podľa chuti |
|
Mrkva |
2ks |
|
Petržlen |
2ks |
|
Bobkový list |
Podľa chuti |
|
Strúčik cesnaku |
1ks |
|
Olivový olej |
Podľa potreby |
|
Špaldová alebo hladká múka |
2/3 lyžice |
Postup:
Najprv si do vody namočíme šošovicu, a necháme zmäknúť- aspoň 2 hodiny. Vodu zlejeme a pridáme čistú. Mrkvu, petržlen a zemiaky si nakrájame na malé kúsky a dáme spolu so šošovicou variť. Pridáme bobkový list, korenie a nadrobno nakrájanú cibuľu. Privedieme do varu.
Varíme na stredne silnom ohni, približne 25 minút a pridáme soľ a rascu podľa chuti.
Z mandľovej smotany si spravíme zápražku. Na olivovom oleji si opražíme cesnak, pridáme múku a mandľovú smotanu. Dôležité je zápražku dobre rozmiešať metličkou na šľahanie, aby sa nám nespravili hrudky. Prípadne môžeme pridať trochu vody. Zápražku zmiešame s polievkou a necháme prevrieť.
Dochutíme octom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
TIP: Veľmi jednoducho a rýchlo si viete všetky ingrediencie na výbornú vegánsku šošovicovú polievku objednať na e-shope Lunys - https://lunys.sk/.