Tradičný pastiersky koláč vo vegan prevedení s údeným Lunter Tofu. Výborná slaná pochúťka pre celú rodinu, ktorú pripravíte v jednej zapekacej mise.
Ingrediencie
Lunter Tofu - údené |
1 ks |
|
Body&Future sójový nápoj |
25 ml |
|
Polievková zeleninová zmes |
150 g |
|
Cesnak |
2 strúčiky |
|
Cibuľa |
1 ks |
|
Cícer |
100 g |
|
Šampiňóny |
4 – 5 ks |
|
Paradajkový pretlak |
4 PL |
|
Zeleninový vývar + voda na podlievanie |
300 ml |
|
Škrob (alebo múka) |
1 PL |
|
Rozmarín |
2 vetvičky |
|
Olivový olej |
50 ml |
|
Zemiaky |
3 – 4 ks |
|
Soľ, čierne korenie |
½ ČL |
|
Worčestrová omáčka |
3 |
|
Muškátový oriešok |
štipka |
Postup
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, opečieme na olivovom oleji, pridáme mrazenú zeleninu, cícer, šampiňóny, dochutíme worčestrovou omáčkou, paradajkovým pretlakom.
Pridáme škrob a vývar. Za občasného miešania varíme na strednej teplote približne 50 minút, v prípade potreby podlievame vodou.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Rozpučíme, pridáme 1 vetvičku rozmarínu nasekanú nadrobno, soľ, čierne korenie a muškátový oriešok. Zjemníme trochou Body&Future sójového nápoja.
Do uvarenej zmesi zeleniny pridáme nakrájané LUNTER Tofu údené a druhú vetvičku nasekaného rozmarínu.
Zmes dáme do zapekacej misky, prikryjeme zemiakovou kašou a dáme zapiecť na 180 °C približne na 30 minút, kým povrch zemiakov nechytí zlatistú farbu.
Nakoniec môžeme posypať čerstvými bylinkami.
Prajeme dobrú chuť!