Späť na zoznam
jan 28, 2022
Recepty

Vegan pastiersky koláč

Tradičný pastiersky koláč vo vegan prevedení s údeným Lunter Tofu. Výborná slaná pochúťka pre celú rodinu, ktorú pripravíte v jednej zapekacej mise.

Ingrediencie

Lunter Tofu - údené

 

1 ks

Body&Future sójový nápoj

 

25 ml

Polievková zeleninová zmes

 

150 g

Cesnak

 

2 strúčiky

Cibuľa

 

1 ks

Cícer

 

100 g

Šampiňóny

 

4 – 5 ks

Paradajkový pretlak

 

4 PL

Zeleninový vývar + voda na podlievanie

 

300 ml

Škrob (alebo múka)

 

1 PL

Rozmarín

 

2 vetvičky

Olivový olej

 

50 ml

Zemiaky

 

3 – 4 ks

Soľ, čierne korenie

 

½ ČL

Worčestrová omáčka

 

3

Muškátový oriešok

 

štipka

 

Postup

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, opečieme na olivovom oleji, pridáme mrazenú zeleninu, cícer, šampiňóny, dochutíme worčestrovou omáčkou, paradajkovým pretlakom.

Pridáme škrob a vývar. Za občasného miešania varíme na strednej teplote približne 50 minút, v prípade potreby podlievame vodou.

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Rozpučíme, pridáme 1 vetvičku rozmarínu nasekanú nadrobno, soľ, čierne korenie a muškátový oriešok. Zjemníme trochou Body&Future sójového nápoja.

Do uvarenej zmesi zeleniny pridáme nakrájané LUNTER Tofu údené a druhú vetvičku nasekaného rozmarínu.

Zmes dáme do zapekacej misky, prikryjeme zemiakovou kašou a dáme zapiecť na 180 °C približne na 30 minút, kým povrch zemiakov nechytí zlatistú farbu.

Nakoniec môžeme posypať čerstvými bylinkami.

Prajeme dobrú chuť!