Späť na zoznam
jan 12, 2022
Recepty

Vegan lasagne

Vyskúšajte náš nový recept na vegánske lasagne a nechajte sa unášať ich očarujúcou vôňou a chuťou. Výborný recept vo vašej Veganuary výzve, ktorý zvládne aj začiatočník.

Ingrediencie

Sójové mlieko Body&Future

 

400ml

Bazalkové Lunter Tofu

 

2x

Čerstvý listový špenát

 

80g

Špaldová múka

 

2pl

Olivový olej

 

0,5dcl

Sekané paradajky

 

1 konzerva

Paradajkový pretlak

 

1pl

Cibuľa

 

1ks

Cesnak

 

2strúčiky

Soľ

 

1čl

Čierne korenie

 

1čl

Trstinový cukor

 

1,5pl

Čerstvá bazalka

 

10-15 lástkov

 

Postup

Tofu, cesnak a cibuľu nakrájame. Opečieme na polovici olivového oleja, pridáme paradajky z konzervy, pretlak, soľ, korenie a trochu trstinového cukru.

Povaríme na miernom plameni približne 5-10 minút. Odstavíme a pridáme listový špenát, premiešame.

Pripravíme bešamel – v hrnci zohrejeme zvyšný olivový olej. Pridáme múku a premiešame. Zalejeme trochou sójového mlieka, premiešame kým sa nevytvorí zmes bez hrudiek a prilejeme zvyšok sójového mlieka. Za stáleho miešania varíme, kým bešamel nezhustne – plus mínus 10 minút. Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia.

Cestoviny navrstvíme s tofu zmesou, bazalkou a bešamelom do zapekacej misky. Pečieme pri 175 °C približne 40 minút.

 

Prajeme dobrú chuť!