Vyskúšajte tradičnú fazuľovú polievku na netradičný vegan spôsob. Dokonale zasýti a Lunter Tofu jej dodá tú pravú údenú chuť. Výborná na obed či večeru.
Potrebujeme
Lunter Tofu - údené |
2ks |
|
Body&Future smotana |
1ks |
|
Zemiaky |
6-8ks |
|
Plechovka fazule |
2ks |
|
Strúčik cesnaku |
1 - 2ks |
|
Múka |
Na zahustenie |
|
Mletá sladká paprika |
Podľa chuti |
|
Soľ / korenie |
Podľa chuti |
|
Bobkový list |
4ks |
|
Ocot |
Podľa chuti |
|
Bujón / zeleninový vývar |
1ks |
|
Olivový Olej |
1 PL |
Postup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci si zohrejeme trochu oleja, pridáme zemiaky, krátko ich opražíme a posypeme múkou. Zalejeme vodou a necháme variť. Pridáme cesnak, soľ, korenie, mletú papriku, bujón a bobkový list.
Kým sa zemiaky varia, nakrájame si tofu na kocky a opražíme na panvici s rozohriatym olejom. Keď sú zemiaky zvarené, pridáme fazuľu. Povaríme a pridáme B&F smotanu. Necháme všetko spolu prevrieť, podľa potreby ešte dochutíme, pridáme opražené tofu a ocot podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť.