Späť na zoznam
nov 12, 2021
Recepty

Pomarančový chlebík

Vychutnajte si tú pravú jesennú pohodu s teplým čajom a lahodným pomarančovým chlebíkom. Pomaranče sú významným zdrojom vitamínu C, pomáhajú zvyšovať odolnosť voči infekciám a výrazne posilňujú náš imunitný systém.

Ingrediencie

Body&Future mandľové mlieko

 (podľa preferencie)

 

200ml

Špaldová hladká celozrnná múka alebo pšeničná hladká múka

(podľa preferencie)

 

300g

Prášok do pečiva

 

1ks

Hnedý cukor

 

165g

Škoricový cukor

 

1ks

Rastlinný olej

 

125ml

Šťava z 2 pomarančov

 

130ml

Kôra z 2 pomarančov

   

Pomaranč

 

1ks

Vanilková esencia

 

1čl

Rastlinné maslo

(na potretie formy)

 

podľa potreby

Cukor

(na potretie formy)

 

podľa potreby

 

 

Postup

Podlhovastú formu vymažeme rastlinným maslom a posypeme cukrom. Rúru si vyhrejeme na 180°C.

Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej zmiešame múku a prášok do pečiva. Pridáme hnedý a škoricový cukor.

Pomaranče si dôkladne umyjeme pod horúcou vodou. Nastrúhame si pomarančovú kôru a vytlačíme šťavu.

V osobitnej miske zmiešame rastlinný olej, pomarančovú šťavu, kôru a pridáme vanilkový extrakt.

Mokré ingrediencie zmiešame so suchými a dôkladne premiešame, aby sa spojili.

Pomaranč ošúpeme, pokrájame a naukladáme ho na dno formy. Takto pripravenú formu zalejeme cestom.

Vložíme do vyhriatej rúry a na strednej mriežke pečieme približne 45-55 minút. Okraje chlebíka by nám mali zhnednúť, prípadne môžeme urobiť test špajdľou.

Vyberieme chlebík z rúry a necháme ho vychladnúť. Chlebík pokrájame a pred servírovaním ho môžeme posypať práškovým cukrom.

Vôňa chlebíka Vám navodí príjemnú atmosféru a Vy si ho môžete vychutnať v perfektnej kombinácii so zázvorovým alebo rooibos čajom.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

TIP: Veľmi jednoducho a rýchlo si viete všetky ingrediencie na výborný pomarančový chlebík objednať na e-shope Lunys - https://lunys.sk/.