Preto chceme chrániť našu planétu, správať sa k nej šetrne a prispievať k udržateľnosti nášho fungovania. Od začiatku bolo našou víziou vyrábať produkty, ktoré sú s vysokou pridanou hodnotou, výnimočným zložením a šetrné k nášmu životnému prostrediu.
Avšak chceme sa neustále posúvať a robiť pre zdravie našej planéty čo najviac. Preto sme sa rozhodli, že vaše najobľúbenejšie rastlinné alternatívy mliek naplníme do ekologickejšieho Tetra Pak obalu, ktorý je vyrobený na rastlinnej báze.
Aj my ako firma sa správame k prírode s rešpektom, pretože chceme mať z našej planéty krajšie a lepšie miesto pre život.
82% nášho obalu je vyrobených z obnoviteľných zdrojov: dreva a cukrovej trstiny. Taktiež aj uzáver a vnútorné vrstvy obalu sú vyrobené z cukrovej trstiny, bez palmového oleja alebo živočíšneho tuku.
Pri výrobe obalu sa vyprodukuje o 19% menej CO2 v porovnaní s bežným kartónovým obalom. Cukrová trstina počas svojho rastu pohlcuje už existujúci CO2, čím zmierňuje klimatické zmeny oproti čistému podielu CO2 z fosílnych zdrojov.
Obal patrí rovnako ako ostatné nápojové kartóny do žltého alebo oranžového kontajnera (záleží od vašej obce alebo mesta či zberovej spoločnosti). Obal pred vyhodením- stlačte, popučte alebo zošliapnite.
Všetky naše produkty vyrábame vo fabrike doma na Slovensku a tým minimalizujeme uhlíkovú stopu, ktorá pri zahraničných produktoch vzniká prevozom z iných krajín.
Mäsový a mliečny priemysel má jeden z najväčších dopadov na naše životné prostredie pri tvorbe skleníkových plynov. Naopak, vyprodukovať rastlinnú bielkovinu je menej náročnejšie na pôdu, vodu a energiu ako vyprodukovať živočíšny proteín. Pre porovnanie: pri výrobe 1kg hovädzieho mäsa je potrebných v priemere 15 415 litrov vody a na dopestovanie 1kg zemiakov sa spotrebuje 287 litrov vody.
Výroba obalu z cukrovej trstiny zanecháva minimálny dopad na naše životné prostredie, pretože:
V našich rastlinných alternatívach mliek sa nachádza aj vegánsky vitamín D3, ktorý pochádza z lišajníkov a tým je nepochybne „čistejším“ zdrojom ako vitamín D3 živočíšneho pôvodu. Prirodzene sa vyskytuje v prírode a nemá negatívny dopad na naše životné prostredie.