Späť na zoznam
nov 3, 2020
Recepty

Perníkové lievance s horúcim ovocím

Nadýchané a sladké lievance s horúcim ovocím. Lievance sú vegan a bezlepkové v kombinácii s Body&Future kokosovým mliekom.

Ingrediencie:

 

Mini nadýchané lievance (cca10ks)

 

 

Body&Future kokosové mlieko

 

150ml

Zrelé banány

 

2ks

Pohánková múka

 

100g

Arašidové maslo

 

1pl

Kypriaci prášok 

 

1 čl

Perníkové korenie 

 

½ čl 

Škorica 

 

½ čl

Kokosový olej 

 

 

 

Horúce ovocie: 

 

 

Mrazené jahody

 

250g

Mrazené čučoriedky 

 

60g

Voda 

 

25ml 

Chia semienka 

 

15g 

Javorový sirup

 

2pl 

Plnka: 

 

Horká čokoláda, džem, mandle... 

 

Postup: 

Postup lievance:

1.      Použijeme zrelé banány, aby sme cesto mali sladké bez akéhokoľvek sladidla. Tieto banány rozpučíme vidličkou na kašovitú hmotu. 

2.      Rozpučené banány zmiešame s ostatnými ingredienciami na lievance a vytvoríme z nich cesto hustejšie ako konzistencia horčice.

3.      Panvicu si potrieme kokosovým olejom. Na jeden lievanec potrebujeme 2 PL cesta. Najprv na panvicu dáme 1 polievkovú lyžicu cesta hneď potom navrstvíme do stredu lievanca druhú.

4.      Lievance opekáme na panvici na miernom ohni, aby sa nám nepripálili zhruba 1-2 minúty z oboch strán. 

5.     Lievance môžeme vrstviť podľa chuti džemom, jogurtom alebo položiť doň tabličku horkej čokolády, ktorá sa rozpustí...

Tip: ak by sa nám zdalo, že lievance nedržia na panvici tvar, môžeme pridať viac múky. 

Postup na horúce ovocie:

1.     Do hrnca pridáme mrazené ovocie a vodu.

2.     Za stáleho miešania (zhruba 3 minúty), kedy nám ovocie pustí šťavu, pridáme chia semienka a osladíme ho javorovým sirupom.

3.     Varíme približne 5-10 minút na miernom plameni. Takéto horúce ovocie necháme ešte 5 minúť absorbovať chia semienka, aby sa nám vytvorila hustejšia konzistencia.

4.     Lievance prelejeme týmto horúcim ovocím, môžeme ozdobiť podrvenými mandľami a podávame. 

 

Prajem Vám dobrú chuť!