Späť na zoznam
jan 4, 2022
Recepty

Palacinky s tofu tvarohom a jahodami

Sladučkým palacinkám vie len málokto odolať. Vyskúšajte výborný recept na jemné palacinky s vegan tofu tvarohom. Prekvapia vás svojou lahodnou chuťou, až takmer nespoznáte rozdiel od tradičných.

Ingrediencie

Na palacinky:

   

Body&Future sójové mlieko

 

1 hrnček

            Hladká múka

 

1 hrnček

Rozpustené maslo

 

50g

Trstinový cukor

 

1lyžica

Soľ

 

štipka

Na tvaroh:

   

Lunter biele tofu natural

 

1 balenie

Body&Future sójové mlieko

 

½ hrnčeka

             Šťava a kôra z ½ citróna a ½ limetky

   

Práškový cukor

 

2-3 lyžice

Postup

Všetky ingrediencie na palacinky zmiešame, zľahka prešľaháme metličkou a necháme aspoň 10 minút odpočívať. Medzitým si pripravíme tvaroh. Na ten rozmixujeme nakrájané tofu s mliekom (na začiatok pridáme menej mlieka aby sme mohli regulovať hustotu), šťavou a kôrou z citróna a limetky a cukrom.

Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo sladidla a konzistenciu upravíme množstvom mlieka. Pripravený tofu tvaroh dáme do chladničky a upečieme palacinky. Tie potom naplníme tvarohom a čerstvými jahodami.

Prajeme dobrú chuť!