Späť na zoznam
nov 11, 2020
Recepty

Mango sticky rice

Vyskúšajte sladkú Áziu! Mango sticky rice je výborný tradičný thajský recept, ktorý vás svojou chuťou a vôňou prenesie na exotickú pláž.

Ingrediencie

 

Ryža:

   

Lepkavá ryža / ryža na sushi

 

250g

Pomôcky: hrniec, sitko, bavlnená látka alebo parný hrniec

   

Kokosová omáčka:

   

Kokosové mlieko Body&Future

 

250ml

Kokosový cukor

 

4-6pl

Štipka soli

   

Biela poleva:

   

Kokosové mlieko Body&Future

 

100ml

Ryžová instantná kaša / ryžová múka na zahustenie

 

2pl

Príloha:

   

Mango

 

1-2ks

 

Postup

Postup ryža:

Deň vopred si ryžu namočíme najlepšie cez noc. Ryžu pred parením viackrát premyjeme, aby v nej neostal žiaden škrob.

Hrniec naplníme vodou do takej výšky, aby voda nepresahovala spod sitka. Ryžu vložíme do bavlnenej látky, ktorú v sitku pod pokrievkou paríme približne 30-50 minút. Závisí od typu ryže.

Uvarenú ryžu v bavlnenej látke stiahneme na čo najmenší tvar a dáme do misky pokiaľ si urobíme kokosovú omáčku.

Postup kokosovej omáčky:

Mlieko ohrejeme v hrnci. Do takto ohriateho mlieka pridáme kokosový cukor a štipku soli.

Za stáleho miešania ohrievame mlieko a sledujeme, aby sa nepriviedlo do varu, ale len ohrievalo.

Túto kokosovú omáčku vlejeme do ryže, z ktorej predtým odstránime látku, prikryjeme a necháme odstáť aspoň 30 minút. Ingrediencie sa krásne spoja, ryža vsaje omáčku a zlepí sa.

Postup bielej polevy:

Mlieko ohrejeme v hrnci a zahustíme ho instantnou ryžovou kašou alebo múkou.

Tento tradičný thajský dezert môžeme jesť ako dezert alebo na raňajky namiesto raňajkovej kaše. Servírujeme ho spolu s kúskami / plátkami manga, prelievame bielou polevou, ktorá v spojení s kokosovým mliekom neutralizuje chuť sladkej ryže. Mango sticky rice môžeme dozdobiť čiernym sézamom, kokosovými chipsami, orestovaným mungom alebo čímkoľvek, čo sa k tomu hodí. Fantázii sa medze nekladú.

Prajeme Vám dobrú chuť!