Späť na zoznam
okt 27, 2020
Recepty

Krémová polievka jarná z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je bylinka, ktorá ma neuveriteľne veľa priaznivých účinkov na telo. Prečisťuje krv, žalúdok a telo, je to prírodné antibiotikum s liečivými účinkami.

Ingrediencie

Ovsené mlieko Body&Future   200ml
Voda   800ml
Karfiol   1ks
Medvedí cesnak   50g
Menšie zemiaky   4ks
Petržlen   1ks
Umeocot / klasický ocot   1čl
Soľ   podľa chuti
Mleté čierne korenie   podľa chuti

Postup

V hrnci s vodou (800 ml) a soľou si uvaríme zemiaky. V druhom hrnci nad parou v sitku si sparíme karfiol oddelený na ružičky a nakrájaný petržlen. Na rozdiel od varenia takto neprídeme o žiadne cenné živiny. Ak sú zemiaky uvarené a zelenina sparená, zeleninu spolu s umytým medvedím cesnakom pridáme do hrnca ku zemiakom. Do vody dolejeme ovsené mlieko a necháme asi minútu povariť. Celú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Ak je konzistencia polievky hustá pridáme mlieko. Polievku si dosolíme a dokoreníme podľa chuti, pridáme 1 ČL umeoctu a podávame spolu s prílohou, ktorá celej polievke dotvorí jedinečnú chuť. Ako prílohu k polievke môžeme pridať čerstvú žeruchu, chrumkavé krutóny alebo kvalitný tekvicový olej a tekvicové semiačka.

Medvedí cesnak je bylinka, ktorá ma neuveriteľne veľa priaznivých účinkov na telo. Prečisťuje krv, žalúdok a telo, je to prírodné antibiotikum s liečivými účinkami silnejšie než cesnak, lieči kožné choroby, kašeľ alebo sa jednoducho môže zaradiť na jar do jedálnička, kvôli detoxikačným účinkom. Pozor avšak na jeho konzumovanie – ako sa hovorí „ všetko s mierou“.

Prajeme Vám dobrú chuť!