Obľúbené kakaové palacinky s mascarpone a orieškovým krémom podávané s jahodami. Výborný recept na víkendové raňajky.
Ingrediencie:
Body&Future lieskovo orieškové mlieko |
|
500ml |
|
Voda |
|
100-150ml (záleží od konzistencie) |
|
Pohánková múka |
|
200g |
|
Kokosový cukor |
|
3-4pl |
|
Kvalitné kakao |
|
2pl |
|
Kypriaci prášok |
|
½ čl |
|
Štipka soli |
|
||
Kokosový olej |
|
||
Orieškový mrazený krém: |
|||
Body&Future lieskovo orieškové mlieko |
50ml |
||
Mrazené banány |
|
2ks |
|
Kakao/ „Cacauco“ (od Slowlandie ak preferujete sladší krém) |
|
1pl |
|
Arašidové maslo |
|
1pl |
|
Vegan mascarpone |
|
||
Body&Future kokosové mlieko |
|
50ml |
|
Silken tofu (sk použijeme klasické tofu konzistencia bude pripomínať viac tvaroh) |
½ |
||
Vopred namočené kešu oriešky |
|
2-3 hrste |
|
Citrónová šťava |
|
1pl |
|
Agátový sirup (alebo iné sladidlo) |
|
1pl |
|
Pravý vanilkový BIO extrakt |
|
20kvapiek |
|
Príloha: |
|
jahody |
Postup:
Postup kakaové palacinky:
1. Zmiešane spolu všetky suché ingrediencie.
2. Do suchých ingrediencií primiešame mlieko, vodu a metličkou na šľahanie ich vymiešame dohladka.
3. Palacinky robíme na panvici potretou troškou kokosového oleja.
Tip: konzistencia tohto cesta je hutnejšia ako klasické, ak sa nám palacinky trhajú pridáme vodu.
Postup mrazeného orieškového krému:
1. Mrazené banány asi 15-20 minút pred mixovaním krému si vyberieme z mrazničky.
2. Všetky ingrediencie spolu vymixujeme mixérom na hladký krém.
3. Krém dáme do chladničky pokiaľ ho nebudeme hneď konzumovať.
Postup vegan mascarpone:
1. Kešu si deň pred mixovaním namočíme na pár hodín vo vode.
2. Všetky ingrediencie vymixujeme na hladký krém.
3. Pokiaľ je konzistencia riedka pridáme kešu, pokiaľ hutná pridáme kokosové mliečko.
Palacinky plníme mascarpone krémom s jahodami spolu s naservírovaným mrazeným orieškovým krémom. K tejto kombinácii sa hodí na dozdobenie a chuť horká čokoláda a mäta.
Nebojme sa experimentovať!
Prajeme Vám dobrú chuť!