Osviežujúci chia tart s čerstvými jahodami. Skvelá kombinácia krehkého cesta a Body&Future kokosového mlieka.
Ingrediencie:
Raw korpus: |
|
||
Natural mandle |
|
110g |
|
Ďatle (preferujeme mäkšie) |
|
110g |
|
Mleté ovsené vločky |
|
100g |
|
Strúhaný kokos |
|
30g |
|
Mleté ľanové semienka |
|
2čl |
|
Štipka soli |
|
||
Voda |
|
podľa potreby |
|
Kokosový olej |
|||
Chia jahodová plnka: |
|
||
Body&Future kokosové mlieko |
|
150ml |
|
Jahody |
|
120g |
|
Chia semiačka |
70g |
||
Jahodová želé vrstva: |
|
||
Želatína Agar |
|
30g |
|
Voda |
|
100ml |
|
Kokosový cukor |
2-3pl ( záleží od sladkosti jahôd) |
Postup:
Postup raw korpus:
1. V mixéri rozmixujeme mandle a datle. Je na nás či vymixujeme hmotu úplne dohladka alebo na hrubšie časti.
2. Pridáme ostatné ingrediencie mimo kokosového oleja a miesime do lepkavej hmoty.
3. Pridávame vodu podľa potreby.
4. Kokosovým olejom potrieme formu a plníme ju roztlačenou raw zmesou.
Postup na chia jahodovú plnku:
1. V kokosovom mlieku vymixujeme jahody.
2. Pridáme chia semiačka, necháme postáť 5 minút a vylejeme túto zmes do formy.
3. Necháme vychladnúť aspoň hodinu v chladničke.
Postup jahodového želé:
1. Jahody si nakrájame na malé kúsky.
2. Spolu s kokosovým cukrom ich v hrnci varíme 2 minúty, aby sa roztopil cukor.
3. Pridáme želatínu, ktorú sme si predtým rozmiešali v 100 ml studenej vody a miešame pri vare 1 minútu.
4. Celé toto želé nalejeme na jahodový tart a necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.
Prajeme Vám dobrú chuť!