Späť na zoznam
nov 3, 2020
Recepty

Jahodový chia tart

Osviežujúci chia tart s čerstvými jahodami. Skvelá kombinácia krehkého cesta a Body&Future kokosového mlieka.

 

 

Ingrediencie: 

Raw korpus:

 

 

Natural mandle

 

110g

Ďatle (preferujeme mäkšie) 

 

110g

Mleté ovsené vločky 

 

100g

Strúhaný kokos

 

30g

Mleté ľanové semienka

 

2čl

Štipka soli

 

 

Voda

 

podľa potreby 

Kokosový olej

   

Chia jahodová plnka: 

 

 

Body&Future kokosové mlieko 

 

150ml

Jahody

 

120g

Chia semiačka 

 

70g

Jahodová želé vrstva: 

 

 

Želatína Agar 

 

30g

Voda 

 

100ml

Kokosový cukor 

 

2-3pl ( záleží od sladkosti jahôd)

 

Postup: 

Postup raw korpus:

1.      V mixéri rozmixujeme mandle a datle. Je na nás či vymixujeme hmotu úplne dohladka alebo na hrubšie časti. 

2.      Pridáme ostatné ingrediencie mimo kokosového oleja a miesime do lepkavej hmoty.

3.      Pridávame vodu podľa potreby. 

4.      Kokosovým olejom potrieme formu a plníme ju roztlačenou raw zmesou. 

 

Postup na chia jahodovú plnku:

1.      V kokosovom mlieku vymixujeme jahody.

2.      Pridáme chia semiačka, necháme postáť 5 minút a vylejeme túto zmes do formy. 

3.      Necháme vychladnúť aspoň hodinu v chladničke.

 

Postup jahodového želé:

1.     Jahody si nakrájame na malé kúsky.

2.     Spolu s kokosovým cukrom ich v hrnci varíme 2 minúty, aby sa roztopil cukor.

3.     Pridáme želatínu, ktorú sme si predtým rozmiešali v 100 ml studenej vody a miešame pri vare 1 minútu.

4.     Celé toto želé nalejeme na jahodový tart a necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.

 

Prajeme Vám dobrú chuť!