Exotické kokosové kari, ktoré vás svojou vôňou prenesie do Ázie. Ľahké, fit jedlo, ktoré je ideálne na obed alebo večeru.
Ingrediencie:
Kokosové mlieko Body&Future |
|
200ml |
Brokolica |
|
250g |
Batáty |
|
3ks |
Mrkva |
|
2ks |
Cuketa |
|
1ks |
Zväzok jarnej cibuľky |
|
1ks |
Strúčik cesnaku |
|
2ks |
Nastrúhaný čerstvý zázvor |
|
1čl |
Červená kari pasta |
|
3čl |
Šťava z citróna |
|
2čl |
Šálka / konzerva uvareného cíceru |
|
400g |
Kajenské korenie |
|
1/2čl |
Basmati alebo jazmínová ryža |
|
Postup:
Mrkvu si nakrájame na pásiky, cuketu a batáty na kocky a brokolicu oddelíme na malé ružičky. Batáty uvaríme vo vriacej vode do mäka. Cuketu, mrkvu a brokolicu zvlášť tepelne upravujeme nad parou pomocou parného hrnca. Ak ho nemáme, dáme si do väčšieho hrnca vodu, položíme doň sitko so zeleninou, ktoré pod pokrievkou dusíme na pare. Zelenina nepríde o svoje cenné živiny a taktiež prekvapí svojou chuťou a farbou.
Ďalej si vo woku na olivovom oleji orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku spolu s celým cesnakom, ktorý len mierne pretlačíme čepeľou noža. Do woku pridáme už zmäknutú zeleninu spolu s polovicou batátov a necháme minútu orestovať na silnejšom plameni. Druhú polovicu uvarených batátov spolu s kokosovým mliekom Body&Future, červeným kari, kajenským korením, šťavou z citróna a mletým čerstvým zázvorom rozmixujeme na hustejšiu „smotanu“, ktorú vmiešame k zelenine a tým celé kari zahustíme. Necháme variť asi 2-3 minúty. Kokosové kari podávame spolu s jazmínovou/basmati ryžou. Môžeme ho dozdobiť kúskami čerstvého koriandra a čiernym sezamom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Tip: Ak neviete nikde zohnať červenú kari pastu, viete ju nahradiť korením ako garam masala a kurkumou, ktorá jedlu dodá exotickú chuť.