Späť na zoznam
jún 3, 2021
Recepty

Citrónový vegan cheesecake

Svieži vegánsky „tvarohový“ cheesecake s citrónom, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Je ľahký na prípravu, nepečený, sladený len agáve sirupom a navyše citrón obsahuje zázračné množstvo vitamínu C.

Ingrediencie

 

Korpus

 

 

Kokosový olej

 

30g

Blanšírované mandle 

 

150g

Vykôstkované datle 

 

150g

Poleva 

 

 

Kešu oriešky

 

300g

Agáve sirup

 

2 lyžice

Kokosový olej 

 

50g

Body&Future mandľové mlieko 

 

150ml

Odšťavené citróny 

 

2ks

BIO citrón (citrónová kôra)

 

1ks

 

Postup:

Najprv si pripravíme kešu oriešky, ktoré dáme do väčšej misky a zalejeme vriacou vodou. Necháme ich asi 1 hodinu postáť. Medzitým si v kuchynskom robote rozmixujeme zvyšné ingrediencie na korpus (mandle, vykôstkované datle a kokosový olej). Pripravíme si formu na cheesecake v rozmeroch 23sm, ktorú vymastíme kokosovým olejom. Rozmixovanú zmes dáme na spodok formy- pritlačíme ju lyžičkou aby sa nám nerozpadávala. Formu vložíme do chladničky a necháme stuhnúť- aspoň 3O minút.  

Do kuchynského robota si vložíme kešu oriešky, agáve sirup, kokosový olej, mandľové mlieko, odšťavené citróny a všetko spolu rozmixujeme. Zmes prelejeme na korpus, zahladíme a necháme minimálne 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Nastrúhame si citrónovú kôru a posypeme ju po cheesecaku. Prípadne môžete ozdobiť lístkami čerstvej mäty.