Späť na zoznam
jan 4, 2022
Recepty

Cícerové tikka masala s tofu

Vyskúšajte jednoduchý exotický recept, v ktorom sa spájajú nádherné indické chute. Výborný na obed či večeru.

Ingrediencie

Body&Future kokosové mlieko

 

400ml

LUNTER Tofu/ biele - natural

 

             1 balenie

            Čerstvý zázvor            

 

o veľkosti polovice palca

Rastlinný olej

 

1 lyžica

Sušená červená paprika

 

1/2 lyžice

Korenie garam masala

 

1 lyžička

Soľ

 

1/2 lyžičky

Paradajkový pretlak

 

1 lyžica

Čerstvá chilli paprička

 

1 ks

Koriander

 

1 menšia hrsť

Strúhaný kokos

 

1/2 lyžice

Rasca

 

1/2 lyžičky

Varený cícer v konzerve

 

250 g

Cesnak

 

1 strúčik

Postup

Na oleji osmahneme cesnak a zázvor, kým zľahka nezhnednú a nezačnú výrazne voňať. Cesnak, zázvor a všetky ostatné koreniny a bylinky pridáme do mažiara (alebo mixéra) a vytvoríme hladkú pastu.

Na novej panvici na oleji osmahneme cícer a tofu pokrájané na kocky, pridáme lyžicu a pol tikka masala pasty. Spoločne osmahneme 2-3 minúty, kým sa cícer neprepojí s pastou. Zalejeme kokosovým mliekom a necháme dusiť 10 minút.

Podávame s indickými plackami alebo jasmínovou ryžou dozdobené čerstvým koriandrom.

Prajeme dobrú chuť!