Späť na zoznam
jan 10, 2022
Recepty

Bazalkové kari s tofu a cícerom

Máte radi exotickú kuchyňu a radi skúšate nové chute? Potom je pre vás ako stvorený jednoduchý recept na výborné bazalkové kari s tofu a cícerom. Odporúčame zaradiť aj vo vašej Veganuary výzve.

Ingrediencie

Kokosové mlieko Body&Future

 

400ml

Cícer

 

1 konzerva

Lunter Tofu

 

1 balenie

Zeleninový vývar

 

2- 3 dcl

Červená paprika

 

1ks

Cibuľa

 

1ks

Cesnak

 

2 strúčiky

Zázvor

 

2cm

Kari korenie

 

2čl

Kurkuma

 

1čl

Soľ

 

Podľa chuti

Čierne korenie

 

Podľa chuti

Čerstvá bazalka

 

1 hrsť

Ryža

 

1 hrnček

Čierny sezam

 

Na posypanie

Jarná cibuľka

 

Na posypanie

Rastlinný alebo olivový olej

 

Približne 25ml

 

Postup

Cesnak aj zázvor očistíme a v mažiariku roztlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. Do panvice dáme olej, necháme ho rozohriať. Dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme cícer, ktorý sme nechali odkvapkať a nakrájané tofu. Všetko premiešame a necháme niekoľko minút opekať.

Za ten čas si nakrájame bazalku a papriku. Papriku pridáme do panvice. Zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Varíme približne 10-15 minút – kari za ten čas zhustne a cícer sa nestihne rozvariť. Ďalej uvaríme ryžu a nasekáme na jemno jarnú cibuľku. Kari odstavíme, ochutnáme a v prípade potreby dosolíme alebo dokoreníme. Do odstaveného kari zamiešame nasekanú bazalku.

Podávame s kopčekom ryže, posypané čiernym sezamom a čerstvou jarnou cibuľkou.

Prajeme dobrú chuť.