Späť na zoznam
jún 17, 2021
Recepty

Arašidové tofu bowls

Recept je veľmi jednoduchý na prípravu, svieži a výborný na ľahký obed alebo večeru. Arašidovo- kokosová omáčka krásne pozdvihne chuť zeleniny a tofu.

Ingrediencie

Tofu

 

1balenie

Batát

 

1ks

Ryža

 

1-2 šálky

Čerstvá kapusta

 

1-2 šálky

Avokádo

 

1ks

Poľný šalát

 

200g

     

Kokosovo- arašidová omáčka

   

Body&Future kokosové mlieko

 

200ml

Arašidové maslo

 

4 lyžice

Sójová omáčka

 

2 lyžice

Strúhaný zázvor

 

1 lyžica

Cesnak

 

2 strúčiky

 

Postup

Najprv si nakrájame tofu, ktoré necháme marinovať v sójovej omáčke približne 2 hodiny.

Pripravíme si menší hrniec, do ktorého dáme variť ryžu. Kým sa nám varí ryža, ošúpeme a nakrájame batát, ktorý v miske osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Plech vystelieme papierom na pečenie a ochutené batáty naň položíme. Pečieme v rúre na 200°C približne 15 minút.

Tofu plátky s marinádou dáme na plech, mierne podlejeme vodou a pečieme pri 150°C asi 15 minút dozlatista. Nakrájame si kapustu a avokádo na plátky. Batáty, ryžu, kapustu, tofu, avokádo a poľný šalát naukladáme na väčší tanier. Samozrejme môžete zvoliť zeleninu podľa vlastného výberu.

Kokosovo- arašidová omáčka

V menšom hrnci na miernom ohni si zohrejeme kokosové mlieko. Pridáme arašidové maslo, ktoré roztopíme. Ďalej pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor (môžete pridať aj chilli). Omáčku premiešame a necháme zovrieť pár sekúnd. Necháme chvíľu odstáť, aby sa nám spojili chute. Omáčku servírujeme spolu s tofu a zeleninou.

Prajeme dobrú chuť!